sziréna

Kannibalizmus Sepsiszentgyörgyön


Horrorba illő részletek derültek ki a pár napja történt gyilkosságról. Múlt pénteken Sepsiszentgyörgyön meggyilkoltak egy fiatalt az állomási híd mellett húzódó csövek beton tartóelemei alatt. Az esetről nem rég derültek ki a részletek Adrian Baciu, az esettel foglalkozó ügyész nyilatkozatából.

A tettes egy 16 éves fiú, aki – saját bevallása szerint – már 7 éves kora óta rendszeresen ragasztóval kábítja magát. Az öncsonkító hajlammal is rendelkező elkövető és a 21 éves áldozat a gyilkosság előtt egy helyi szupermarketben 5 liter vodkát és 10 liter sört vásároltak, amit az utcán kezdtek el fogyasztani. Ám ezért a tettükért a csendőrség megbírságolta őket, így kénytelenek voltak behúzódni a közeli betonelemek alá. A vásárolt alkohol fogyasztása mellett ragasztógőzt is szívtak, és a vallomás szerint vitába keveredtek. Ekkor történt meg a sokkolóan brutális kimenetelő gyilkosság.

A 16 éves fiú ráült áldozatára, és egy kővel szétverte a 21 éves fiatal fejét. Ezután egy üvegdarabbal elvágta az áldozat torkát, és nyelvestől, arcával együtt kivágta az állkapocs-csontját. Ezt ő maga mesélte el rengeteg részletet adva, és nevetve. Kérdéseinkre elmondta, hogy nem bánja tettét, mi több, arról is beszámolt, hogy áldozata véréből 5 – 6 tenyérnyit meg is ivott – adta tudtul az ügyész.

Azonban a szörnyűségek itt még korántsem értek véget. A kamasz a halott állkapcsát arcbőrrel, nyelvvel együtt hazavitte, és megmutatta a testvérének, majd ezután elkezdett enni belőle.  A testvére is megerősítette, hogy a 16 éves fiú valóban evett a testrészekből. Ezt az apjuknak is elmesélték, aki nevetett az egészen, lefeküdt, és másnap munkába ment. Elképzelheti, hogy milyen családi körülmények között élnek – panaszolta Baciu.

A hatóságok gyorsan előálltak egy gyanúsított-körrel, mivel munkájuk során már ismerősek az utcán kóborló személyekkel. A rendőrség a fiatal lakásán megtalálta a véres állkapocs-darabot. Mindent bevallott az elképesztően brutális tettéről, sőt azt hangoztatta, hogy ezek után is bármikor gyilkolna. Nevetve részletezte tettét miközben az egyenruhásokat fenyegette azzal, hogy saját fegyverükkel öli meg őket. Az is kiderült, hogy a tettes gyilkosságot követő napon az állomási hídról követte szemmel a nyomozók munkáját – számolt be az ügyész a hirmondo.ro-nak.

A tizenéves elkövetőt még pénteken 30 napra letartóztatták, és hamarosan pszichiátriai vizsgálatnak vetik alá.

Pete Tamás

(hirmondo.ro)

Hozzászólások